It is currently 23 Apr 2017, 20:37

Insert URL with text button.

Please list any and all bugs, feature requests etc in here and we can pick them up from one place. Only one bug/request per thread please, and make the title relevant so they are easy to pick out.

Insert URL with text button.

Postby Andyp » 12 May 2015, 07:43

How do you guys use the Insert URL with Text Button. Whenever I select it the bit that ends up in the thread is this. [url][/url]

How do I get this bit to appear URL TEXT. I manually typed this BTW which is a PITA .
cheers

Andy
User avatar
Andyp
Old Oak
 
Posts: 3709
Joined: 22 Jul 2014, 07:05
Location: 14860 Normandy, France
Name: Andy

Insert URL with text button.

Postby TrimTheKing » 12 May 2015, 11:03

When you add the [URL] switch you do it Like this but with square brackets (URL=http://www.thewoodhaven2.co.uk)TWH2(/URL)

Make sense?

Cheers
Mark
TrimTheKing
Site Admin
 
Posts: 2835
Joined: 16 Jun 2014, 13:27
Location: Grappenhall, Cheshire
Name: Mark

Re: Insert URL with text button.

Postby TrimTheKing » 12 May 2015, 11:05

Sorry re reading I honk I've misunderstood what you're trying to do...
TrimTheKing
Site Admin
 
Posts: 2835
Joined: 16 Jun 2014, 13:27
Location: Grappenhall, Cheshire
Name: Mark

Re: Insert URL with text button.

Postby Andyp » 12 May 2015, 11:44

Mark, You can honk as much as you like. :D

When the mouse hovers over the URL button the two options are visible but it seems impossible to select the second option which allows both the web address and the text to be inserted. Does that explain it a bit better?
cheers

Andy
User avatar
Andyp
Old Oak
 
Posts: 3709
Joined: 22 Jul 2014, 07:05
Location: 14860 Normandy, France
Name: Andy

Re: Insert URL with text button.

Postby DaveL » 12 May 2015, 13:01

I don't think there is anyway of directly selecting the second option, I use the default and then cut and paste to get to the second option.
Regards,
Dave
My tool kit is almost complete, only a few more to get.
User avatar
DaveL
Nordic Pine
 
Posts: 754
Joined: 21 Jul 2014, 21:07
Location: Sudbury, Suffolk
Name: Dave

Re: Insert URL with text button.

Postby TrimTheKing » 12 May 2015, 14:17

Haha. Honk honk!

Not sure what you mean and can't look right now. Will have a look when I get home from work.

Cheers
Mark
TrimTheKing
Site Admin
 
Posts: 2835
Joined: 16 Jun 2014, 13:27
Location: Grappenhall, Cheshire
Name: Mark

Re: Insert URL with text button.

Postby Andyp » 12 May 2015, 14:35

This is what I see when I hover over the URL button. A little yellow box appears.

Image

How do I select the second option into a post so that I can then insert the URL and relevant text without having to cut and paste or retyping the whole thing
cheers

Andy
User avatar
Andyp
Old Oak
 
Posts: 3709
Joined: 22 Jul 2014, 07:05
Location: 14860 Normandy, France
Name: Andy

Insert URL with text button.

Postby TrimTheKing » 12 May 2015, 16:08

Ahhhh. You don't! They are not options you select, it is purely a tooltip showing you the two ways you can choose to display a URL, either by showing the actual URL (opt 1) or by hiding the URL behind some clickable meaningful language (opt 2). All the button does is place the opening and closing switches either on their own for you to type into, or either side of any text you highlight then click the button.

Sorry, you're trying to be too clever! ;)

Cheers
Mark
TrimTheKing
Site Admin
 
Posts: 2835
Joined: 16 Jun 2014, 13:27
Location: Grappenhall, Cheshire
Name: Mark

Insert URL with text button.

Postby TrimTheKing » 12 May 2015, 16:11

Andyp wrote:...so that I can then insert the URL and relevant text without having to cut and paste or retyping the whole thing...


Still not sure I understand what you mean by this though...

No matter what you do you always have to either type or cut/paste the URL or text in there. How else would you expect it to get there?

Cheers
Mark
TrimTheKing
Site Admin
 
Posts: 2835
Joined: 16 Jun 2014, 13:27
Location: Grappenhall, Cheshire
Name: Mark

Re: Insert URL with text button.

Postby Andyp » 12 May 2015, 17:10

I really should have studied english at school. :oops: Been living here too long and now I cannot makes sense in either language. :D
Its is not the getting the URL in there that is the problem but the stream of code as contained in the Tooltip

I'll try again. When you hit the URL button this appears [url][/url]in the text box. One then copies the relevant URL and insert it between the brackets.
What I thought one could do was select the code in the Tooltip so that [ url=http://url]URL text[/url] appears on the text box but obviously not.

I'll go and crawl back under my stone now. :D
cheers

Andy
User avatar
Andyp
Old Oak
 
Posts: 3709
Joined: 22 Jul 2014, 07:05
Location: 14860 Normandy, France
Name: Andy

Re: Insert URL with text button.

Postby TrimTheKing » 12 May 2015, 20:24

Haha, nope sorry, just there to show you how to do it. No automation unfortunately.

Cheers
Mark
TrimTheKing
Site Admin
 
Posts: 2835
Joined: 16 Jun 2014, 13:27
Location: Grappenhall, Cheshire
Name: Mark

Re: Insert URL with text button, work around

Postby Andyp » 13 May 2015, 12:32

I am not at all sure that anyone else will be interested in this but I will waffle on anyway.

I find including long URLs in a post a bit unsightly. I prefer to link the URL to a word in the post but the code does not come up when the insert URL button is selected and remembering how to type the code has proved to be beyond my capabilities.
So I have used the Keyboard Preferences, Text Replace/With, functionality of the iMAc to automatically replace [url][/url] with [url=http://]TEXT[/url]. Then all I have to do is copy and paste the URL and add suitable text.
cheers

Andy
User avatar
Andyp
Old Oak
 
Posts: 3709
Joined: 22 Jul 2014, 07:05
Location: 14860 Normandy, France
Name: Andy

Re: Insert URL with text button.

Postby TrimTheKing » 13 May 2015, 12:59

:)

How is that any easier than just clicking the button which inserts [url][/url] then clicking your pointer in between the url ] and hitting = then pasting in the URL?

Cheers
Mark
TrimTheKing
Site Admin
 
Posts: 2835
Joined: 16 Jun 2014, 13:27
Location: Grappenhall, Cheshire
Name: Mark

Re: Insert URL with text button.

Postby Mike G » 13 May 2015, 13:35

Why is it even that complicated? No other fora require that sort of effort. You simply highlight the words you want to turn into a link, click the icon, and paste into a pop-up box. What happens here with regard to inserting links dates from about the mid 80s, I reckon.
User avatar
Mike G
Old Oak
 
Posts: 2682
Joined: 30 Jul 2014, 22:36
Location: Somewhat less of a hovel
Name:

Re: Insert URL with text button.

Postby Andyp » 13 May 2015, 14:18

TrimTheKing wrote::)

How is that any easier than just clicking the button which inserts [url][/url] then clicking your pointer in between the url ] and hitting = then pasting in the URL?

Cheers
Mark


Because when I want to link, for example to the Members Map, I prefer to see Members Map

rather than https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zLvnPjOY-qKw.kahH9-O5eaVc

Am I getting through yet? :D Sorry, I know I am not at all good at explaining things :oops:
cheers

Andy
User avatar
Andyp
Old Oak
 
Posts: 3709
Joined: 22 Jul 2014, 07:05
Location: 14860 Normandy, France
Name: Andy

Re: Insert URL with text button.

Postby Andyp » 13 May 2015, 14:20

Mike G wrote:Why is it even that complicated? No other fora require that sort of effort. You simply highlight the words you want to turn into a link, click the icon, and paste into a pop-up box. What happens here with regard to inserting links dates from about the mid 80s, I reckon.


That would be cool but probably beyond our technical capabilities, or the PHP forum software.
cheers

Andy
User avatar
Andyp
Old Oak
 
Posts: 3709
Joined: 22 Jul 2014, 07:05
Location: 14860 Normandy, France
Name: Andy

Re: Insert URL with text button.

Postby TrimTheKing » 13 May 2015, 14:31

Andy have you cut my text out of my post?

Nope you're not making sense! ;)

So doing what you want, I type Members Map then highlight those two words. Next you click the button which puts in [url]Members Map[/url]

Then I click my mouse in the first box after the L and before the ] and type a = then paste the URL. Done!

What's more difficult about that than the way you do it?

Cheers
Mark
TrimTheKing
Site Admin
 
Posts: 2835
Joined: 16 Jun 2014, 13:27
Location: Grappenhall, Cheshire
Name: Mark

Re: Insert URL with text button.

Postby TrimTheKing » 13 May 2015, 14:33

Mike G wrote:Why is it even that complicated? No other fora require that sort of effort. You simply highlight the words you want to turn into a link, click the icon, and paste into a pop-up box. What happens here with regard to inserting links dates from about the mid 80s, I reckon.


This is probably an add on so I can search the phpBB database to see if I can find it. If it's there then I will lab it on my Dev instance of the forum and assuming it works I can implement in live.

Cheers
Mark
TrimTheKing
Site Admin
 
Posts: 2835
Joined: 16 Jun 2014, 13:27
Location: Grappenhall, Cheshire
Name: Mark

Re: Insert URL with text button.

Postby Andyp » 13 May 2015, 14:44

TrimTheKing wrote:Andy have you cut my text out of my post?

Nope you're not making sense! ;)

So doing what you want, I type Members Map then highlight those two words. Next you click the button which puts in [url]Members Map[/url]

Then I click my mouse in the first box after the L and before the ] and type a = then paste the URL. Done!

What's more difficult about that than the way you do it?

Cheers
Mark


Didn't cut the text honest guv. Just quoted

Your way maybe easier ;) but then I had no idea it could be done like that :oops:
cheers

Andy
User avatar
Andyp
Old Oak
 
Posts: 3709
Joined: 22 Jul 2014, 07:05
Location: 14860 Normandy, France
Name: Andy

Re: Insert URL with text button.

Postby Rod » 13 May 2015, 15:54

I don't think you can do anything like that using Tapatalk - can you?

Rod
User avatar
Rod
Old Oak
 
Posts: 2470
Joined: 21 Jul 2014, 21:34
Location: Winchester, Hampshire
Name:

Re: Insert URL with text button.

Postby TrimTheKing » 13 May 2015, 16:29

Rod wrote:I don't think you can do anything like that using Tapatalk - can you?

Rod


No I don't think so Rod.

Mark
TrimTheKing
Site Admin
 
Posts: 2835
Joined: 16 Jun 2014, 13:27
Location: Grappenhall, Cheshire
Name: Mark

Re: Insert URL with text button.

Postby TrimTheKing » 13 May 2015, 16:42

Andy/Mike I think I might have found a MOD that does just what you're looking for...

Cheers
Mark
TrimTheKing
Site Admin
 
Posts: 2835
Joined: 16 Jun 2014, 13:27
Location: Grappenhall, Cheshire
Name: Mark

Re: Insert URL with text button.

Postby 9fingers » 13 May 2015, 20:16

TrimTheKing wrote:Andy/Mike I think I might have found a MOD that does just what you're looking for...

Cheers
Mark


Mark, Whilst you are in a mode to be considering MODS, dare I raise the subject of Buttons? :oops:

Bob
Image
Information on induction motors here
https://drive.google.com/file/d/0B_GZrX ... sp=sharing
Email:motors@minchin.org.uk
User avatar
9fingers
Old Oak
 
Posts: 3250
Joined: 21 Jul 2014, 20:22
Location: Romsey Hampshire between Southampton and the New Forest
Name: Bob

Re: Insert URL with text button.

Postby TrimTheKing » 13 May 2015, 20:18

:)

Yep will look later. In the bath right now with raging headache and sore throat! :(

Cheers
Mark
TrimTheKing
Site Admin
 
Posts: 2835
Joined: 16 Jun 2014, 13:27
Location: Grappenhall, Cheshire
Name: Mark

Re: Insert URL with text button.

Postby 9fingers » 13 May 2015, 20:30

TrimTheKing wrote::)

Yep will look later. In the bath right now with raging headache and sore throat! :(

Cheers
Mark


Don't drop your phone in the bath!
Hope you feel better soon m8

Bob
Image
Information on induction motors here
https://drive.google.com/file/d/0B_GZrX ... sp=sharing
Email:motors@minchin.org.uk
User avatar
9fingers
Old Oak
 
Posts: 3250
Joined: 21 Jul 2014, 20:22
Location: Romsey Hampshire between Southampton and the New Forest
Name: Bob

Next

Return to Technical Issues, Bugs and Feature Requests

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest