It is currently 22 Jan 2017, 15:17

Disappearing Music

Please list any and all bugs, feature requests etc in here and we can pick them up from one place. Only one bug/request per thread please, and make the title relevant so they are easy to pick out.

Disappearing Music

Postby justaskin » 15 Aug 2016, 07:15

Help had to post this in a different section
All of a sudden. Every posting in "Your Favourite Listenings" has a black box with nothing to listen too. Who or whats gone wrong.

I can still download utube music

My equipment

27" iMac 32GB ram 1TB.

Richard
You think its difficult try herding cats
User avatar
justaskin
New Shoots
 
Posts: 105
Joined: 23 Jul 2014, 07:08
Location: Milton Keynes (the legion of the lost)
Name: Richard

Re: Disappearing Music

Postby Malc2098 » 15 Aug 2016, 11:23

Just to record on this thread Mac Mini Late 2014 - 2.6 Intel Core i5 - 8Gb - 1 TB SATA.

OS - OS X 10.11.6

Safari 9.1.2

Same issue - black squares where video links should be.

Works OK on my iPhone 5s


Malcolm
Malcolm
User avatar
Malc2098
Nordic Pine
 
Posts: 769
Joined: 03 Jul 2016, 11:10
Location: Tiverton
Name: Malcolm

Re: Disappearing Music

Postby Malc2098 » 15 Aug 2016, 11:25

This is my test for posting for myself.





OK. There's just a black box in my Preview.

Malcolm
Malcolm
User avatar
Malc2098
Nordic Pine
 
Posts: 769
Joined: 03 Jul 2016, 11:10
Location: Tiverton
Name: Malcolm

Re: Disappearing Music

Postby Robert » 15 Aug 2016, 11:29

You guys could just buy a PC...

Found an old link with possible fixes. i know 0 about macs...

https://discussions.apple.com/thread/66 ... 0&tstart=0
Robert
Nordic Pine
 
Posts: 912
Joined: 21 Jul 2014, 19:31
Location: Woodford Green
Name: Robert

Re: Disappearing Music

Postby justaskin » 15 Aug 2016, 14:00

To add insult to injury as well as mystery, I resurrected a ancient PC running XP as a OS, after login out on the iMac in the PC browser tried to login on WHII the message in red came up and told me wrong password tried 3 times still no joy not even the CAPTU. Went back to the iMac and to login had to answer CAPTU. Still black black squares. logged out WHII killed Safari and fired up FIREFOX still no difference couldn't login. I have no extensions set or blockers.
I don't believe this machine is clever enough to say I don't like the choice of music. That 'l teach me stick to woodwork on WHII

Richard
You think its difficult try herding cats
User avatar
justaskin
New Shoots
 
Posts: 105
Joined: 23 Jul 2014, 07:08
Location: Milton Keynes (the legion of the lost)
Name: Richard

Re: Disappearing Music

Postby StevieB » 15 Aug 2016, 14:17

Black box for me too now - presume something has changed at either the WHII end or the youtube end, as nothing has changed my end - if you can have 3 ends to a thread!

Steve
StevieB
Sapling
 
Posts: 342
Joined: 21 Jul 2014, 21:47
Location: Chatteris, Cambridgeshire
Name:

Re: Disappearing Music

Postby 9fingers » 15 Aug 2016, 14:30

I find this a top tip for strange things like this as well as finding out how to do things on the forum.

On the post that you are having trouble with OR one with a feature you want to emulate in your own posts, click on the "quote button top right of the specific post.
The window that opens shows you the underlying code that is creating the to post you were viewing.

In the case of the music/video problem, copy the youtube identifier code to your clipboard or equivalent. open a new browser tab, go to Youtube and paste the code in anv view/listen.

When you have finished, either close the forum tab or hit back to return to the forum view.

If you want to copy a feature or method, look at the code and that will show you how to do it.

Bob
Image
Information on induction motors here
https://drive.google.com/file/d/0B_GZrX ... sp=sharing
Email:motors@minchin.org.uk
User avatar
9fingers
Old Oak
 
Posts: 3013
Joined: 21 Jul 2014, 20:22
Location: Romsey Hampshire between Southampton and the New Forest
Name: Bob

Re: Disappearing Music

Postby justaskin » 15 Aug 2016, 15:01

9fingers wrote:I find this a top tip for strange things like this as well as finding out how to do things on the forum.

On the post that you are having trouble with OR one with a feature you want to emulate in your own posts, click on the "quote button top right of the specific post.
The window that opens shows you the underlying code that is creating the to post you were viewing.

In the case of the music/video problem, copy the youtube identifier code to your clipboard or equivalent. open a new browser tab, go to Youtube and paste the code in anv view/listen.

When you have finished, either close the forum tab or hit back to return to the forum view.

If you want to copy a feature or method, look at the code and that will show you how to do it.

Bob


Hi Bob the only problem is there is no Utube identifier code to copy, usually when you click on the black square
it should be hi lighted in the task bar or under the black box. We have NUFFIN.

Richard
You think its difficult try herding cats
User avatar
justaskin
New Shoots
 
Posts: 105
Joined: 23 Jul 2014, 07:08
Location: Milton Keynes (the legion of the lost)
Name: Richard

Re: Disappearing Music

Postby 9fingers » 15 Aug 2016, 15:41

Are you absolutely sure you are following my instructions??

The underlying code is visible to me and I have black boxes too??

Bob
Image
Information on induction motors here
https://drive.google.com/file/d/0B_GZrX ... sp=sharing
Email:motors@minchin.org.uk
User avatar
9fingers
Old Oak
 
Posts: 3013
Joined: 21 Jul 2014, 20:22
Location: Romsey Hampshire between Southampton and the New Forest
Name: Bob

Re: Disappearing Music

Postby Robert » 15 Aug 2016, 16:21

This is an apple user problem as far as I can see. I'd guess the embedded video we have in forum posts uses flash or some other code that apple will not display. Firefox used to block anything flash as it is insecure but things seem to work now so maybe they found a workaround that is safe.

Adobe have a test flash page if it is that...
Robert
Nordic Pine
 
Posts: 912
Joined: 21 Jul 2014, 19:31
Location: Woodford Green
Name: Robert

Re: Disappearing Music

Postby Malc2098 » 15 Aug 2016, 16:33

Hi Rob,

I found the underlying code between the youtube quotes in my test above. Put it into youtube search and it came up with the correct video.

Youtube played ok.

WH2 videos play ok on my iPhone.

Malcolm
Malcolm
User avatar
Malc2098
Nordic Pine
 
Posts: 769
Joined: 03 Jul 2016, 11:10
Location: Tiverton
Name: Malcolm

Re: Disappearing Music

Postby 9fingers » 15 Aug 2016, 16:44

Malc2098 wrote:Hi Rob,

I found the underlying code between the youtube quotes in my test above. Put it into youtube search and it came up with the correct video.

Youtube played ok.

WH2 videos play ok on my iPhone.

Malcolm


Not sure if this is a reply to Robert or Bob but it is similar to what I described and glad it works for you too.

My rather obscure PC browser has always either given black boxes or no indication that there is a link inserted at all ! but the Quote trick has always worked so much so it is an automatic reaction for me.

Curiously the links all work on my fruit powered phone using ios9.3.4 so it seem you have some discrepancy between Apples latest phone software and your Mac/Safari version?

I don't think we can do anything on the forum side but maybe Mark knows better ?

Bob
Image
Information on induction motors here
https://drive.google.com/file/d/0B_GZrX ... sp=sharing
Email:motors@minchin.org.uk
User avatar
9fingers
Old Oak
 
Posts: 3013
Joined: 21 Jul 2014, 20:22
Location: Romsey Hampshire between Southampton and the New Forest
Name: Bob

Re: Disappearing Music

Postby justaskin » 16 Aug 2016, 06:49

"Eureka" :text-goodpost:

Hi Bob thank you for the instruction using the quote mark. I still haven't got to grips why something that worked now suddenly doesn't, so I will have to put up with the longwinded way around it.

Richard
You think its difficult try herding cats
User avatar
justaskin
New Shoots
 
Posts: 105
Joined: 23 Jul 2014, 07:08
Location: Milton Keynes (the legion of the lost)
Name: Richard

Re: Disappearing Music

Postby TrimTheKing » 16 Aug 2016, 07:54

Yeah I noticed the same on my Mac the other day but I'm still running Lion so assumed it was that.

I haven't touched the forum workings in months so nothing's changed there, can only assume it's a browser or security update of some kind that's playing silly buggers.

I'll have a look at it when I have a moment but that's unlikely to be for a couple of weeks as I go on hols for a week on Thursday and will be doing nothing more than sleeping, playing in the pool with my kids and...erm...sleeping!

Cheers
Mark
TrimTheKing
Site Admin
 
Posts: 2555
Joined: 16 Jun 2014, 13:27
Location: Grappenhall, Cheshire
Name: Mark

Re: Disappearing Music

Postby RogerS » 16 Aug 2016, 08:17

We are not alone

https://productforums.google.com/forum/ ... zMDny2CAAJ

I suspect it's the latest Flash update.
Fewer Smart things. More smart people.
User avatar
RogerS
Old Oak
 
Posts: 3321
Joined: 21 Jul 2014, 21:07
Location: Malvern
Name:

Re: Disappearing Music

Postby RogerS » 16 Aug 2016, 08:23



This is a test
Fewer Smart things. More smart people.
User avatar
RogerS
Old Oak
 
Posts: 3321
Joined: 21 Jul 2014, 21:07
Location: Malvern
Name:

Re: Disappearing Music

Postby RogerS » 16 Aug 2016, 08:27

RogerS wrote:

This is a test



Found this item....looks to be Youtube's fault ?

I suggest we ditch the Youtube option. It's going to be a nightmare to have to go through and alter every reference to a Youtube embedded video. Trouble is that if we don't, every so often someone is going to raise the 'black box' issue again.

https://www.phpbb.com/community/viewtop ... p=14500776
Fewer Smart things. More smart people.
User avatar
RogerS
Old Oak
 
Posts: 3321
Joined: 21 Jul 2014, 21:07
Location: Malvern
Name:

Re: Disappearing Music

Postby TrimTheKing » 16 Aug 2016, 10:34

Thanks Roger

Looks like there is a potential fix using the replacement BBCode so I'll have a look on the Dev platform and see how easy it is to implement. If it works as they suggest then it will resolve all existing and new ones done in this way.

Thanks
Mark
TrimTheKing
Site Admin
 
Posts: 2555
Joined: 16 Jun 2014, 13:27
Location: Grappenhall, Cheshire
Name: Mark

Re: Disappearing Music

Postby Malc2098 » 18 Aug 2016, 10:28

They're back!!

Who performed this miracle of modern technology?!

Thanks.
Malcolm
User avatar
Malc2098
Nordic Pine
 
Posts: 769
Joined: 03 Jul 2016, 11:10
Location: Tiverton
Name: Malcolm

Re: Disappearing Music

Postby 9fingers » 18 Aug 2016, 10:52

Mark is the man with the magic wand. So either he has been waving it or YouTube have relented or indeed Apple have done a sneaky update.
Bob
Image
Information on induction motors here
https://drive.google.com/file/d/0B_GZrX ... sp=sharing
Email:motors@minchin.org.uk
User avatar
9fingers
Old Oak
 
Posts: 3013
Joined: 21 Jul 2014, 20:22
Location: Romsey Hampshire between Southampton and the New Forest
Name: Bob

Re: Disappearing Music

Postby Malc2098 » 18 Aug 2016, 10:59

The return of the videos has coincided with my ability to make this mac mini talk to my bluetooth speakers!!

Brilliant double result!

Well done, Mark.
Malcolm
User avatar
Malc2098
Nordic Pine
 
Posts: 769
Joined: 03 Jul 2016, 11:10
Location: Tiverton
Name: Malcolm

Re: Disappearing Music

Postby justaskin » 19 Aug 2016, 06:51

Hi All

No up dates of OS since 10.11.6 or Flash prior to the black square syndrome :o :o

The military answer PFM :eusa-doh:

Richard
You think its difficult try herding cats
User avatar
justaskin
New Shoots
 
Posts: 105
Joined: 23 Jul 2014, 07:08
Location: Milton Keynes (the legion of the lost)
Name: Richard

Re: Disappearing Music

Postby TrimTheKing » 19 Aug 2016, 10:01

I've done nothing...

Mark
TrimTheKing
Site Admin
 
Posts: 2555
Joined: 16 Jun 2014, 13:27
Location: Grappenhall, Cheshire
Name: Mark

Re: Disappearing Music

Postby justaskin » 19 Aug 2016, 12:35

Hi Mark

As you put same here. Thats why I put PFM (something to do with magic)

regards
Richard
You think its difficult try herding cats
User avatar
justaskin
New Shoots
 
Posts: 105
Joined: 23 Jul 2014, 07:08
Location: Milton Keynes (the legion of the lost)
Name: Richard


Return to Technical Issues, Bugs and Feature Requests

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest